Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oriëntaalse vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr witvisfilet, zoals zeeduivel, zeewolf, schol, tong
etc.
1 eiwit
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels witte wijn
zout, peper
olie om in te bakken
1 grote ui in partjes van 1 cm
1 eetlepel milde kerrie
1 klein blikje ananasstukjes (uitgelekt en sap opgevangen) of
1/2 verse ananas zonder schil in partjes
1 klein blikje mandarijnpartjes (uitgelekt en sap
opgevangen)
1 eetlepel maïzena, aangemaakt met het sap van 1
limoen
(2 dessertlepels suiker)

Bereiden

Snijd de schoongemaakte visfilet in stukjes van ± 5
cm.
Maak een marinade van het eiwit, de maïzena, de wijn,
zout en peper.
Leg de stukjes vis hierin en laat ze staan terwijl u de olie
in een wok (of een andere braadpan) verhit.
Bak telkens een paar stukjes vis in de hete olie tot ze
goudbruin en knapperig zijn (doe niet alle vis tegelijk in de
pan, want dan koelt de
olie te snel af).
Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Ga door tot alle stukjes zijn gebakken.
Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wok en roerbak de ui
hierin 1-2 minuten.
Roer het kerriepoeder erdoor en laat nog 1-2 minuten
bakken.
Giet het sap van de ananas en de mandarijnen erbij en laat aan
de kook komen.
Roer de aangemaakte maïzena door de saus in de wok en
laat in ± 2 minuten indikken.
Proef of er nog suiker bij moet.
Roer het fruit en de gebakken vis voorzichtig door de saus tot
alles met een dun laagje is bedekt.
Laat in ± 1 minuut door en door warm worden.
Serveer direct.
Geef er witte basmatirijst, risotto of gekookte mie bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselen met rode wijnsaus
Garnalen in kerriesaus
Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
Franse aardappeltaart met tonijn
Krokante strudels met zalm en appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes