Snijd de schoongemaakte visfilet in stukjes van ± 5
cm.
Maak een marinade van het eiwit, de maïzena, de wijn,
zout en peper.
Leg de stukjes vis hierin en laat ze staan terwijl u de olie
in een wok (of een andere braadpan) verhit.
Bak telkens een paar stukjes vis in de hete olie tot ze
goudbruin en knapperig zijn (doe niet alle vis tegelijk in de
pan, want dan koelt de
olie te snel af).
Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Ga door tot alle stukjes zijn gebakken.
Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wok en roerbak de ui
hierin 1-2 minuten.
Roer het kerriepoeder erdoor en laat nog 1-2 minuten
bakken.
Giet het sap van de ananas en de mandarijnen erbij en laat aan
de kook komen.
Roer de aangemaakte maïzena door de saus in de wok en
laat in ± 2 minuten indikken.
Proef of er nog suiker bij moet.
Roer het fruit en de gebakken vis voorzichtig door de saus tot
alles met een dun laagje is bedekt.
Laat in ± 1 minuut door en door warm worden.
Serveer direct.
Geef er witte basmatirijst, risotto of gekookte mie bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |